مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: چهار عامل تغذیه، تحرک بدنی،مصرف الکل و دخانیات مهم ترین عوامل خطر برای چهار بیماری دیابت، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های مزمن تنفسی است.

به گزارش وب دا-یزد-دکتر محمدرضا صادقیان در نشست اجرای پویش ملی سلامت افزود: سازمان جهانی بهداشت این عوامل را به عنوان عوامل زمینه ساز مرگ و میر معرفی کرده است و هدف گذاری ۳۳ درصد در کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر تا سال ۱۴۰۹ را داشته است.
رئیس شورای مشارکت مردم در سلامت استان با اشاره به اینکه نباید نقش مردم را در ارتقای سطح سلامت استان نادیده گرفت اظهار داشت: تاریخ نشان می دهد هرجایی حضور مردم پررنگ بوده است دستیابی به اهداف مربوطه تحقق بالاتری داشته است لذا از نمایندگان خانه مشارکت مردم در سلامت استان درخواست می کنیم تا به عنوان مطالبه گر و نماینده مردمی در امور سلامت استان، همکاری لازم را با مسئولین حوزه سلامت داشته باشند.
رئیس شورای پیامگزاران سلامت استان بر ضرورت تشکیل شورای ارتقای سلامت اداری در هر یک از دستگاه های اجرایی تاکید کرد و به نقش کلیدی پیام گزاران را به عنوان مشاوران و تسهیلگران دستگاه های اجرایی، اشاره کرد.
دکتر مصدق استاد بازنشسته دانشگاه و نماینده سازمان نظام پزشکی هم در این نشست گفت:جایگاه دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه و استان بسیار کلیدی است به طوری که می تواند با تعامل سازنده درون بخشی و بین بخشی و تدوین یک برنامه مدون، نقش بسزایی در اصلاح الگوی تغذیه سالم مردم استان داشته باشند.
سرپرست دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ضمن گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی با اشاره به بیماریهای دیابت و فشار خون به عنوان دو بیماری خاموش و ام الامراض و سهم ۸۳ درصدی در مرگ جامعه افزود: یکی از مهمترین نمادهای پیشرفت هر کشوری، بهبود شاخص های مربوط به سلامت است. لذا در این راستا از بهترین و منطقی ترین راه های ارتقای سطح سلامت، پیشگیری از بیماری است.
دکتر سید مسعود موسوی اظهار داشت: بدین منظور اولین، مؤثرترین و کم هزینه ترین پیشگیری در سطح اول اتفاق می افتد که طی آن آحاد جامعه با داشتن سبک زندگی مروج سلامت و با تاکید و توجه به تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت کافی، در امان می مانند.
وی در ادامه با اشاره به پیگیری دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص جایگاه دبیرخانه در این پویش، تاکید کرد: با توجه به الزام وزارت خانه در خصوص استفاده از تمامی ارکان دبیرخانه مقرر شده است تا موضوع پویش ملی در کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت، زنان وخانواده استان، شورای پیام گزاران سلامت استان، خانه های مشارکت و مجامع استانی و شهرستانی طرح موضوع ، پیگیری و اطلاع رسانی گردد.
این نشست با حضور رئیس و نمایندگان شورای مشارکت مردمی استان،رئیس و پیام گزاران سلامت استان و نمایندگان معاونت بهداشتی به میزبانی دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزار شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *